Archivo por meses: mayo 2016

El pasat dia 13 de maig va tenir lloc a Barcelona el tradicional sopar de Santa Gemma, que convoca als gemmòlegs catalans.

Com ja va informar el Col·legi (cliqueu aquí, 50 anys de Gemmologia a Espanya, 1966-2016), aquest any es compleixen els 50 anys dels orígens formals de la Gemmologia a Espanya. Al 1966, coincidint amb el XI Congrés Internacional de Gemmologia celebrat en Barcelona, el Sr. Manuel Massó i altres mecenes van crear l’A.E.G. (Asociación Española de Gemología, posteriorment integrant del JORGC) i van iniciar també els cursos que al 1973 van passar a dependre de la tot just creada Escola de Gemmologia de la Universitat de Barcelona.

L’edició d’enguany va ser molt concorreguda. Entre els més de 60 assistents estava el nou President del JORGC, Sr. Alex Riu, que com gemmòleg i joier transmetia el seu suport al sector.

Previament, el col·legiat i expert gemmòleg, que és el promotor d’aquesta tradicional trobada, va impartir una molt interessant conferència a la qual va denunciar amb molts exemples trets del mòn real, els fraus o al menys errades importants que cometen sales de subhastes i també firmes del sector.

Cal recordar al respecte que el Col·legi insisteix en que s’ha de seguir la nomenclatura CIBJO com forma essencial de no induir a engany als compradors. Just aquest any ha sortit una important clarificació sobre la nomenclatura dels diamants, recollida fins i tot en una norma ISO (consultable a la web del JORGC clicant aquí: http://www.jorgc.org/laboratori/les-4-c-s).